Basisschool Vrijeschool kennemerland is een vrijeschool in Haarlem-Noord

Basisschool Vrijeschool kennemerland is een vrijeschool in Haarlem-Noord

Als je deeg maakt
gebruik je ook je
hersens.

Gepubliceerd op: 09-11-2023Nieuw

Nieuwsbrief 3 2023-2024

Agenda


Vrijdag 10 novemberSt. Maarten
Maandag 20 novemberStudiedag, geen les
Maandag 27 november1e advent
Maandag 4 december2e advent
Dinsdag 5 decemberSt. Nicolaas, Les tot 13 uur
Maandag 11 december3e advent
Maandag 18 december4e advent, Kerstconcert 19:30
Donderdag 21 decemberKerstviering, les tot 13:00 uur
Vrijdag 22 decemberStudiedag
Zaterdag 23 dec. - 7 jan.2024Kerstvakantie


In deze nieuwsbrief

  • Van de directie
  • Kerstconcert 18 december
  • Wintermarkt Vrije School Kleverpark maandag 20 november
  • Herfstconcert Vrije Muziekschool Haarlem 19 november
  • Vacature: groepsleerkracht klas 5
  • Snelkoppelingen

Van de directie

Beste ouders,


In de herfst vieren wij de feesten van de mantelheiligen. Michael staat in het teken van het hebben van moed. Sint Maarten in het teken van het delen met de ander. De heilige Sint Maarten deelt zijn mantel met een arme bedelaar. Een teken van liefde en zorgzaamheid. Ik zorg voor de ander terwijl ik ook voor mijzelf blijf zorgen. Dit is ook de reden waarom niet de gehele mantel gedeeld wordt.


Ook wij moeten in het onderwijs goed zoeken naar een balans. Ik geef met plezier en passie les aan de kinderen. Tegelijkertijd verzorg ik ook mijn eigen energie om dit goed te kunnen doen. Een grote opgave, zeker wanneer leerkrachten ziek worden en er geen invallers te vinden zijn. De andere leerkrachten vangen dan kinderen van andere klassen op in hun klas. Dit zorgt voor extra werkdruk en kost energie en flexibiliteit. Ik realiseer mij dat dit ook veel van ouders vraagt. Daar komt weer een berichtje van de directeur met een melding dat de kinderen thuis mogen blijven. Hopelijk brengen de jaarfeesten die komen een vreugde die onze vitaliteit kan versterken.


Zoals jullie al hebben gemerkt is ook dit jaar een bericht tot jullie gekomen om via het systeem WIS-collect een ouderbijdrage te kunnen doen. Het is heel fijn dat veel ouders gereageerd hebben op deze oproep. Wij missen nog een reactie van een groep ouders. In dit systeem kun je aangeven dat en wat je wilt bijdragen. Natuurlijk is het ook mogelijk om aan te geven dat er niet wordt bijgedragen in financiële zin. Het is een vrijwillige bijdrage. Het is voor ons heel fijn wanneer wij, ongeacht de gekozen actie, een reactie komt op de oproep in het systeem. Dit geeft ons een indicatie op de totale inkomsten van het jaar. Wij betalen van deze bijdrage extra zaken die wij op school aanbieden die niet gefinancierd kunnen worden uit de overheidsgelden omdat deze gelden niet toereikend zijn. Op onze school kiezen wij ervoor om hiervan de wekelijkse lessen euritmie en de bijbehorende pianobegeleiding van deze lessen te betalen.


Via de administratie zal er een herinnering worden gestuurd om alsnog de keus in het systeem kenbaar te maken. Vullen jullie deze voor ons in?Vriendelijke groet, Maya Baas


Kerstconcert 18 december

Op maandag 18 december om 19:30 zal er een prachtig kerstconcert plaatsvinden in de Adelbertuskerk, op de hoek van de Rijksstraatweg en de Zaanenstraat.

Het concert wordt verzorgd door de leerlingen uit de klassen 4,5 en 6. We kijken er enorm naar uit en hopen dat jullie erbij kunnen zijn.
Vacature groepsleerkracht klas 5

Ter vervanging van het zwangerschapsverlof van juf Mirthe, is Vrije School Kennemerland op zoek naar groepsleerkracht voor klas 5 vanaf april 2024.


Na het vervangen van dit verlof, is er wellicht ook ruimte voor een verlenging van de aanstelling in het schooljaar dat daarop volgt. Meer informatie over de vacature vind je hier.


Wij stellen het op prijs als jullie de vacature zo veel mogelijk willen delen. Alvast hartelijk dank!


Snelkoppelingen


© 2023 Vrije School Kennemerland
Stock images attribution: Vecteezy.com, used onder free license