Basisschool Vrijeschool kennemerland is een vrijeschool in Haarlem-Noord

Basisschool Vrijeschool kennemerland is een vrijeschool in Haarlem-Noord

Als je deeg maakt
gebruik je ook je
hersens.

Gepubliceerd op: 19-01-2024Nieuw

Nieuwsbrief 5 2023-2024

Agenda


Woensdag 24 januariKoffieochtend met de directie
Dinsdag 30 januariAlgemene ouderavond, 20:00 uur
Vrijdag 2 februariMarialichtmis
Vrijdag 9 februariVerkleedfeest
Zat 17 februari - 25 februariVoorjaarsvakantie
Woensdag 6 maartSchaatsen klassen 1 t/m 6


In deze nieuwsbrief

  • Van de directie
  • Verkleedfeest op 9 februari
  • Gezocht: oude gekleurde T-shirts
  • Schaatsen op 6 maart
  • Even voorstellen: Gwenn Petter nieuwe leerkracht klas 3
  • GMR zoekt leden
  • Broertjes en zusjes aanmelden
  • Snelkoppelingen

Van de directie


’s Morgens vroeg is het nog duister en donker, maar op weg naar school begint het licht het weer te winnen van de donkerte. Prachtige zonsopkomsten zijn een welkom geschenk. Het gloort weer aan de horizon. Aan het eind van de dag een bijzonder blauw dat de lucht kleurt op heldere dagen. Ongeveer een halfuur na de zonsondergang krijgt de lucht een mooie donkere, felblauwe kleur. Dit noemen we het blauwe kwartiertje.


De kinderen beleven veel plezier tijdens het winterse weer. Zodra er sneeuw uit de lucht dwarrelt, zijn ze verrukt en willen ze direct naar buiten.


Het nieuwe jaar is nog vers, het is pas onze tweede schoolweek, de donkerste dagen liggen achter ons. Vanaf Sint-Maarten steeds meer naar binnen, vanaf Driekoningen gaan we weer meer naar buiten toe. Balthasar, Melchior en Caspar leven ons voor dat we onze eigen lichtdrager zijn. Vorige week hebben de kinderen uit klas 4,5 en 6 het Driekoningenspel gezien. Een mooi geschenk van ouders en medewerkers van de locaties Kleverpark en Kennemerland. Het is bijzonder dat op onze locaties nog het drieluik wordt gespeeld door en voor kinderen. (Paradijsspel door de kinderen van klas 3, Kerstspel door teamleden en ouders en ten slotte het Driekoningenspel) In de kleuterklassen wordt het kerstspelletje en nu het drie koningen spel door de kinderen zelf gespeeld. Nu gaan we richting Maria Lichtmis, 2 februari. Nog een keer alle liedjes zingen vanaf Sint Maarten tot nu, de laatste restjes van de kaarsen opbranden en dan op naar Carnaval.


Over twee weken willen wij jullie graag ontmoeten tijdens de ouderavond van 30 januari. Begin volgende week volgt hier een uitnodiging voor met een intekenformulier. Bij deze uitnodiging zal ook een korte beschrijving komen van het proces dat wij met elkaar willen lopen. Het is daarom extra belangrijk dat deze uitnodiging goed gelezen wordt zodat wij een zorgvuldig proces kunnen lopen.


Met vriendelijke groet,


~ Maya Baas

Verkleedfeest vrijdag 9 februari

Op vrijdag 9 februari vieren wij op school het verkleedfeest. Ieder jaar in februari wordt er gefeest, het is dan carnaval in het zuiden van het land. Men kiest een outfit die bij je past en trekt deze aan naar een feest.


Op onze school doen we dit in de thema’s die passen bij de verschillende klassen: Klas 1 sprookjes, klas 2 fabels/ legendes/ bijen, klas 3 ambachten/boerderij, klas 4 dierkunde/Noorse mythologie/Haarlem, klas 5 Grieken/India/oude culturen/plantkunde en klas 6 kiest een eigen thema met de leerkracht.


Wij willen u eraan herinneren, dat we graag de gezichten willen blijven zien van de kinderen (niet volledig geschminkt of gemaskerd) en dat u met een pedagogisch oog kijkt naar de attributen die meekomen (denk aan zwaarden, pistolen etc.). Deze vrijdag zullen de normale schooltijden aangehouden worden.

Wij hebben erg veel zin in het feest!Gezocht: oude gekleurde T-shirts


Carnaval, het feest van de omkering, staat alweer rustig te wachten. Dit feest vieren we op school op 9 februari.


Om deze dag feestelijk te versieren, gaan we met de klassen 1 t/m 6 op een VKD (Verticale Kunst Dag) slingers maken. Hiervoor zijn we op zoek naar oude, witte of kleurrijke, makkelijk scheurbare, kledingstukken zoals T-shirts en hemden. Ook vrolijk gekleurde lappen kunnen we gebruiken. Ligt er misschien nog iets in de kast of staat er al een tijdje iets in een tasje? Het is bij ons zeer welkom vanaf de week van 22 januari. Er zullen dozen staan de grote hal waar het ingeleverd kan worden.


Alvast hartelijk dank!
Schaatsen op 6 maart


Op woensdag 6 maart gaan wij met klas 1 t/m 6 schaatsen.


Klas 1, 2 en 3 gaan met auto’s naar de ijsbaan. Bent u in de gelegenheid om te rijden, geef u dan op bij de klassenleerkracht. Geef daarbij goed aan hoeveel kinderen er in de auto mee kunnen in de gordels. Alle klassen zullen starten in de klas.


Bij de ijsbaan verzamelen alle klassen buiten bij de ingang, zodat we als groep naar binnen kunnen en het tellen van de schaatsers soepel verloopt.

Schaatsen huren:

Als uw kind schaatsen moet huren geef dan het volgende mee: een envelop met naam en de maat van de schaatsen en 5 euro erin. (de envelop niet dicht plakken)

Op de ijsbaan zijn handschoenen verplicht. En het dragen van een muts of helm is ook verplicht. De kinderen nemen zelf deze dag iets te eten en te drinken mee.

Als ouders zijn jullie ook van harte welkom om te blijven en eventueel mee te schaatsen.

Om 11.00u zullen de klassen 4, 5 en 6 terug naar school fietsen en de klassen 1, 2 en 3 naar school rijden. Daar gaan de kinderen naar hun eigen klas.

Wij kijken erg uit naar deze gezellige school activiteit.


Met vriendelijke groet, de leerkrachten


Even voorstellen: Gwenn Petter


Sinds het begin van het nieuwe jaar heb ik het geluk dat ik in klas 3 op de maandag les mag gaan geven. Vanaf februari zal dat de vrijdag worden en zal ik aanvullend op woensdag invalwerk gaan doen op de verschillende locaties in Haarlem.


Hiervoor heb ik op een school binnen het speciaal onderwijs gewerkt. De wens om op de Vrije School te gaan werken was echter groot en daarom heb ik toch halverwege het schooljaar de keuze gemaakt om te wisselen. Ik ben daar erg blij om en kijk er ontzettend naar uit om de kinderen en de school beter te leren kennen, mij het Vrijeschoolonderwijs eigen te gaan maken en mijn plekje hier te vinden.


Ik woon in Haarlem-Noord, samen met mijn man Bas, dochter Daantje (8), zoontje Bodi (1) en onze hond Zoef. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om in de natuur te zijn of creatief bezig te zijn en met vakanties ga ik het liefst kamperen.


Het lijkt me leuk jullie 's ochtends op het schoolplein te ontmoeten. Graag tot dan!


Vriendelijke groeten,

Gwenn

GMR zoekt nieuwe leden


Word jij onze vertegenwoordiger in de GMR?


In de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad (GMR) praten

vertegenwoordigers van leerkrachten en ouders van de 13 scholen van

Stichting Vrijescholen Ithaka mee over de bovenschoolse zaken en geven

hierop advies en/of instemming richting Ithaka.


Denk aan onder andere:

• Het strategische koersplan: een meerjarenplan waarin we richting geven

aan wat we samen willen nastreven en willen ontwikkelen in de komende

vier jaar en waarin we de kaders scheppen waarbinnen scholen binnen

Ithaka op hun eigen wijze vorm kunnen geven aan vrijeschoolonderwijs;

• Het begrotingsproces voor Ithaka (waaronder alle scholen vallen in de

stichting);

• Het beloningsbeleid;

• Gedragsprotocollen.

Twee keer per jaar sluit de Raad van Toezicht aan bij een deel van de GMRvergadering.

Ook kun je als GMR-lid punten van de medezeggenschapsraad van je eigen

school op bovenschools gebied inbrengen bij de GMR. De GMR kan deze punten

met het bestuur van Ithaka bespreken.


Hoe dit er concreet uitziet, wat het je brengt en aanmelden lees je hier: Nut_+_toegevoegde_waarde_GMR_Ithaka.pdf (vsithaka.nl)Broertjes en zusjes aanmelden

In Haarlem geldt een centrale aanmeldingsbeleid voor kinderen die nog vier jaar moeten worden en voor het eerst naar de basisschool gaan. Ook wanneer de grote broers en zussen al bij ons naar school gaan, dienen de ouders de kinderen via de centrale plaatsing aan te

melden. De broertjes en zusjes hebben voorrang in de loting.


Ouders met een kind geboren tussen 1 september 2020 t/m 31 augustus 2021 hebben rond 1 november vorig jaar brochure en het aanmeldformulier van de gemeente ontvangen.


Willen ouders eraan denken om het aanmeldformulier zo snel mogelijk bij de administratie in te leveren? Zo hebben we alle broertjes en zusjes in beeld voor het schooljaar 2024-2025 en kunnen we zorgen voor voldoende plek voor alle kinderen.

Snelkoppelingen


© 2023 Vrije School Kennemerland
Stock images attribution: Vecteezy.com, used onder free license