Basisschool Vrijeschool kennemerland is een vrijeschool in Haarlem-Noord

Basisschool Vrijeschool kennemerland is een vrijeschool in Haarlem-Noord

Als je deeg maakt
gebruik je ook je
hersens.

Gepubliceerd op: 14-06-2024Nieuw

Nieuwsbrief 10 2023-2024

Agenda


Maandag 17 juni t/m 21 juniStudieweek, geen les
Dinsdag 25 juniSchoolfotograaf
Vrijdag 28 juniSint Jan, les tot 13.00 uur
Vrijdag 28 juniklassen 1 t/m 6: St. Jan op Beeckestijn 17:00 uur
Donderdag 18 juliLaatste schooldag kleuters, les tot 13:00
Vrijdag 19 juliLaatste schooldag, les tot 11:00 uur
Zaterdag 20 juli t/m 1 septemberZomervakantie
Maandag 2 septemberStart schooljaar 2024-2025


In deze nieuwsbrief

  • Van de directie
  • Verkeersouders gezocht!
  • Gestolen fiets
  • IHF: The Breede Centre community project
  • Waldorf Festival 15 & 6 juni
  • Blik op het bord in klas 5
  • SnelkoppelingenVan de directie


Beste ouders en verzorgers,


De laatste schoolweken doen zijn intrede. 28 juni is het Sint Jansfeest. Het weer is minder droog dus hopen op een echt vuur dit jaar. We zijn afhankelijk van de elementen.


Begin van deze maand zijn wij gestart met een prachtige bazaar. Wat een feest om elkaar zo te ontmoeten.


Deze bazaar is door een aantal leerkrachten op poten gezet en dat is een cadeau voor de school. Alle ouders die hieraan hebben bijgedragen, bedankt!


We hebben 1,825 euro opgehaald. Een deel is voor het kamp van klas 6, een deel voor de spelmaterialen voor school en een deel gaat naar het IHF, het Internationaal Hulp Fonds voor vrijeschoolpedagogie.


Klasbord

De afgelopen week waren er helaas weer flink wat leerkrachten geveld door een pittige griep. Het opvangen van klassen is dan een uitdaging voor het team.


Het is echt belangrijk dat jullie de klassenbord berichtgeving goed in de gaten houden.


Vrije week

Komende week gaan wij zoals eerder genoemd hard aan het werk. Verschillende ouders hebben gevraagd of deze extra vakantieweek volgend jaar weer kan worden ingepland.


Volgend jaar zijn wij niet in de gelegenheid om een extra vakantieweek in te lassen. Dit heeft te maken met het schooljaar dat korter duurt.


Daarnaast willen wij niet ‘het teveel aan uren’ opmaken. Wij willen marge opbouwen voor in de toekomst. Dit kan van pas komen wanneer wij de overstap maken naar een gelijke dagen rooster.


Uit de ouderenquête is gebleken dat ouders zich daar zorgen over maken. Daar willen wij gehoor aan geven.


In de studieweek zullen wij als team sparren over volgend jaar. De wens van het team is om verder te onderzoeken wat er nodig is, om in de toekomst toch de overstap te kunnen maken.


Natuurlijk houden wij jullie daarvan op de hoogte houden. Zodra daar meer over bekend is delen wij dat met de MR en met ouders.


Hulp nodig

Deze zomer staat er weer een grote renovatieklus gepland. Alle vloeren van de lokalen en kamers worden vervangen. De huidige vloer ligt er al zeer lang, dus dat is een flinke opknapper.


De laatste schoolweek en de week voordat school weer begint hebben wij hulp nodig. Met name de kleuterklassen zijn een enorme klus om leeg te halen. Via de leerkrachten van de klassen zal er een intekenlijst verstuurd worden.


Ook al kun je maar een uurtje…. Alle beetjes helpen.


Schoolfotograaf

25 juni komt de schoolfotograaf direct in de ochtend. Victoria Druetta is moeder van school en fotograaf. Zij heeft aangeboden de klassenfoto’s dit jaar te verzorgen.


Wij zijn daar heel blij mee. Zij geeft aan dat drukke prints, teksten en hoofddeksels op foto’s niet mooi worden weergegeven. Voor die dat graag effen kleding!


Zonnige groet,


~ Maya Baas


Verkeersouders gezocht

Wie komt ons team versterken? Met de start van komende zomervakantie zwaaien we vier van onze klaar-overs uit. Tijd dus om de groep weer aan te vullen.


In de praktijk betekent dit eens in de twee weken op een schoolochtend kinderen helpen veilig oversteken bij de Zaanenstraat. Voor nieuwe klaar-overs die zich aanmelden wordt een cursus georganiseerd.


Mensen kunnen zich aanmelden door te mailen naar Rombout of kunnen als ze eerst meer info willen telefonisch terecht bij Cathelijne Los. Contactgegevens vinden jullie in een bericht in de Klasbord-app. Om privacy-redenen worden de contactgegevens hier niet gedeeld.


Kom je ons team versterken?

Met vriendelijke groet, de klaar-overouders van onze school

Fiets gestolen

Helaas is er deze week van het schoolplein een fiets gestolen. Ook is er een accu van een elektrische fiets gestolen.

De incidenten zijn gemeld bij de wijkagent.

De politie adviseert de ouders om aangifte te doen.

De gestolen fiets was niet op slot. We vinden het jammer dat het moet, maar verzoeken iedereen om fietsen op slot te zetten en accu's in een tas mee te nemen.The Breede Centre community project – ‘early childhood education’


Dit project is een initiatief van een voormalig vrijeschool kleuterjuf. In het dorp Mc Gregor in de Westkaap van Zuid-Afrika woont het hoogste aantal inwoners met het foetale alcohol syndroom. Vroeger werden de arbeiders op wijnboerderijen vaak uitbetaald in alcohol. Hoewel dit niet meer gebeurt, is het gebruik van alcohol nog steeds een groot probleem in de rurale gebieden. Dit heeft ernstig effect op de ontwikkeling van de hersenen.

Kleuterjuf Katleen zag hoe veel jonge kinderen werden verwaarloosd en al achterstand in hun ontwikkeling hadden opgelopen nog voor dat zij aan de kleuterschool begonnen. Ook krijgen deze kinderen te eenzijdige voeding en daardoor te weinig voedingsstoffen binnen. Veel ouders zijn ongeletterd.


Daarop richtte zij een Educare op: een voorschoolse opvang voor kinderen van 2,5 tot 5 jaar. Ze runt twee klasjes met hart en ziel. Ook betrekt ze moeders bij de opvang en geeft ouderavonden over opvoeding. De kinderen worden de hele dag opgevangen en krijgen volwaardige maaltijden. Inmiddels is ze uit de twee klasjes gegroeid en is er een inzameling gehouden voor twee grote nieuwe lokalen. Deze zijn in aanbouw. Er is nog niet genoeg geld om deze in te richten.


De donatie van de vrije school Kennemerland zal een groot cadeau zijn voor de gemeenschap. Op deze manier bouwt The Breede Centre aan een duurzame en stabiele basis voor vele kinderen die opgroeien in armoede.


Wilt u meer weten over onze projecten? Mail ons op m.honig@internationaalhulpfonds.nl


Wilt u donateur worden? Dat kan al vanaf ieder bedrag per maand. U ontvangt dan ook tweemaal per jaar onze rondbrief, een magazine vol verhalen over de vrijescholen wereldwijd.


Kijk op https://www.internationaalhulpfonds.nl/index.php?p=130Blik op het bord in klas 5

Snelkoppelingen


© 2024 Vrije School Kennemerland
Stock images attribution: Vecteezy.com, used onder free license